marți, 2 februarie 2010

Mâţă soră cu moartea...

Am răscolit azi netul, şi ia uitaţi ce-am găsit (sursa: ziare.com):

"O pisică Aciuata în urmă cu câţiva ani la un azil de bătrâni din Providence, Rhode Island, SUA, a reuşit să prezică, în mai puţin de 5 ani, moartea a 50 de oameni internaţi acolo.

Oscar, un motan de altfel deloc sociabil, îşi schimba brusc natura devenind prietenos, lipindu-se practic de cei care urmau să moară ş petrecându-şi cu ei ultimele ore. Înregistrările au arătat că adesea chiar medicii se înşelau în previziunile lor, felina ştiind cu precizie cui i se apropia sfârşitul.

Pacienţii internaţi la Steere House Nursing and Rehabilitation Centre sunt, în general, oameni în vârstă care suferă de demenţă severă, relatează The Telegraph.

Dacă nu era lăsat să intre într-un salon, motanul zgâria uşa până i se permitea accesul, semn sigur, duăa ceva vreme, că un pacient avea să moară. Dându-şi seama despre puterea cu care este înzestrat asistentele îl plasau periodic pe câte un pat, al cărui ocupant se credea că nu va mai supravieţui multă vreme, însă nu mică le era mirarea când acesta părăsea patul, alegându-şi alt tovarăş.


În scurtă vreme, a devenit clar că Oscar are un al şaselea simţ, drept pentru care, în funcţie de comportamentul felinei, familia noului tovarăş al pisicii era alertată.

Medicii nu-şi explică acest talent neobişnuit, dar cred că, la fel ca în cazul câinilor, Oscar "miroase" la propriu celulele care mor.

Departe de a fi o prezenţă dezagrebilă sau percepută ca aducând moartea, pisica este iubită de toţi cei care locuiesc la azil, pentru că, de cele mai multe ori, suplineşte familia, nu întotdeauna de faţă."

3 comentarii:

  1. stii ca a fost si un episod din house cu o pisica de genu asta???:)
    tare faza...creepy as hell dar misto.intr`un fel morbid si sinistru:))

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e. m/a luat cu friguri cand am citit chestia asta :-?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mâţa aia e moartea intruchipata si batranii aia o adora. Ala da prieten

    RăspundețiȘtergere